403 poze   73885 vizite

Despre asociatie

Suntem un grup de pasionaţi ai naturii , mai ales al porumbeilor,gainilor de rasa si al animalelor mici de rasa pura , care, din dragoste pentru lumea micilor necuvântătoare ,si-au propus sa facă ceva pentru conservarea acestora si pentru a duce mai departe aceasta placere,acest hobby si celor tineri.

Prin eforturile Dl. Avram Teodor Sebastian si a 14 membri fondatori s-a constituit Asociaţia noastră ; acestia au reusit sa coopteze persoane dornice să se implice in creşterea păsărilor şi animalelor mici de rasă, selecţia şi păstrarea raselor pure in standarde specifice , ameliorarea şi păstrarea speciilor existente.

Toti cei 26 de membri ai Asociaţiei , în prezent , considerăm că cel mai important lucru în viaţă este acela de a face ce ne place . Deşi activităţile profesionale pe care le desfaşurăm sunt foarte diferite , totuşi ne leaga ceva … pasiunea pentru aceste păsări si animale .

Creşterea animalelor mici se regăseşte sub diferite forme in multe ţări , este o artă frumoasă care necesită multă răbdare , pasiune, dar si cunoştinţe in domeniu ; ea implică timp , energie , responsabilitate permanenta şi costuri .
Fiindca avem la noi in oras si in judet multi crescatori de animale de rasa si care intreaba ce avantaje au si ce obligatii au daca adera la aceasta asociatie(explicat pe scurt):

-Obiectivele asociatiei:

- Reunirea persoanelor pasionate de creșterea porumbeilor,gainilor si iepurilor pentru a crea un colectiv de crescători buni, în care să existe preocuparea pentru competiție, participarea la expoziții, dialog, schimb de animale, derularea unor activități de grup.
- Întâlniri, mese rotunde în cadrul colectivului – membrii, schimb de informații pentru ridicarea nivelului de cunoștințe, despre creșterea, îngrijirea de porumbei, găini și iepuri.
- Participarea la expoziții de club, locale, regionale, naționale și chiar europene.
- Achiziționarea de material genetic valoros din țară sau din afară, atestat cu certificate de origine (în mod individual sau în grup).
- Organizarea unor cursuri de perfecționare cu diverse tematici...sanitar (prevenire boli), arbitraj, creștere ...
- Înregistrarea efectivelor, tatuarea exemplarelor valoroase – înscrierea în registrul genealogic.
- Difuzarea regulamentelor de participare la expoziții și a standardelor europene pentru rasele de porumbei,gaini si iepuri.
- Organizarea de expoziții, târguri, concursuri pentru iepuri, găini, porumbei și altele.

Îndatoririle membrilor:

- Creșterea în bune condiții a animalelor – tot ce ține de crearea condițiilor bune de creștere și prevenire a bolilor transmisibile;
- Ridicarea nivelului de cunoștințe, preocuparea pentru noutățile din domeniu;
- Participarea la expoziții – de profil organizate de club, sau de alte asociații afiliate ...F.N.C.P.P.A.M. România.
- Informarea responsabilului registrului genealogic pentru înscrierea în registrul genealogic a puilor de iepuri de rasă pură.
- Seriozitate, cinste, colegialitate și respectarea regulilor impuse de asociatie .
- Plata cotizației anuale și a taxelor stabilite în adunarea generală a Asociației în funcție de statutul social .

Avantaje :

- creșterea nivelului de cunoștințe și informare a fiecărui membru,
- posibilitatea participării la acțiuni de grup – excursii la expoziții, târguri în țară și străinătate
- posibilitatea participării la expozițiile și târgurile organizate de propria asociație
- posibilitatea achiziționării de medicamente, vitamine, furaje, rădăcinoase la prețuri mai mici, în cazul asocierii mai multor membri pentru cumpărarea acestor produse.
- Se înregistrează, se tatuează, și se primesc certificate de origine pentru iepurii deținuți ce atestă proveniența, performanțele obținute .
- Posibilitatea de a beneficia de inele EE pentru porumbei și găini, contra cost, fiindcă această secțiune este parte a Asociației Crescatorilor de Pasari si Animale Mici Ludus 2011( asociație non-profit).Albumul selectat nu contine nici o poza.Comentarii album • 4
anonim
ALBMIRELA 24 ianuarie 2012  
Va doresc mult succes in actiunile pe care le faceti si pentru protejarea si promovarea rasei pure.
Raportează
ovidiuoana70 21 decembrie 2011  
SARBATORI FERICITE
Raportează
pusky 22 decembrie 2011  
multumim, asemenea.
Raportează
ionutk 7 noiembrie 2011  
Salutare!Va rog frumos,in cazul in care stiti ce acte sunt necesare pt infiintarea unei asociatii de iepuri,raspundeti aici: ionutx_new@yahoo.com
Va rog mult,multumesc!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.